Annikas BarnOmsorg AB

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2019-12-06

I veckan började det efterlängtade julbaket med pepparkakor. Barnen har knådat degen och kavlat ut med kaveln och använt de olika formerna och lagt sina figurer på plåten. Pepparkakorna ska sedan bjudas på under Lucia.
Tomtenissen Julius har kommit och hälsat på inne på förskolan. Han ligger ofta och sover men under samlingarna vaknar han till av alla julsånger och vill gärna vara med! Barnen ställer frågor och Julius svarar.
Ofta berättar han vem som skall öppna dagens lucka i julkalendern, det är tur att Julius har koll.
För att locka fram julen ordentligt och få snön att falla har julpysslet börjat i verksamheten.
Barnen har målat olika saker som representerar julen och vintern för dem. De har använt sig av olika material som diskborstar och duttar, penslar och fingrar.
Genom att rita av sina händer och sedan klippa ut har vissa gjort egna julkransar.
Vi har gjort trolldeg som det enkelt går att forma och skapa med.
Inne på biblioteket besökte vi vår egen konstutställning ”Rymden” och barnen blev glada när de kände igen sina egna och kompisarnas verk.
Efteråt besökte vi den stora konsthallen och där inne fanns det riktigt spännande tavlor och konstverk.
Mitt i hallen på två olika bord fanns något som såg ut som krokiga rör. Barnen reflekterade kring vad de kunde förställa eller vad det var och vi kom fram till att kanske det är så rören under marken ser ut, som allt vi spolar ned åker igenom.
En tavla som fascinerade alla var den som föreställde en bild av ett akvarium, i havet. Bara det att inne i akvariet fanns människor och utanför simmade fiskar.
Denna tavla tillät barnen att testa på perspektivskifte och sätta sig in i andra situationer för att förstå den bättre.
Det ledde till spännande tankar.
På veckans danspass i afrikansk dans fick barnen fortsätta att spela på trumman som kallas för ”Gembe”.
Barnen spelade i tre toner: Klack, Ton och Bas och skapade melodier beroende på hur snabbt de slog på trumman och hur hårt de slog med handflatan.
Veckan avslutades med mindre snö och mera väta! I helgen önskar vi oss snöfall så vi kan ge tomtenissen Julius lite kompisar i form av snögubbar