Annikas BarnOmsorg 

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2024-06-14

 

 

 

 

 

 

 

”Hej vädret, här är jag, det är regnigt idag..”

Vi startar en regnig måndag i Kallhälls 4-H gård. Vi tittade i alla hagar efter djuren men de allra flesta gömde sig från regnet. Fåren visade sig dock och med sig hade de två små lamm som fick alla barnens uppmärksamhet, vi tittade en lång stund innan vi bestämde oss för att gå till parken, i parken kunde vi sitta tillsammans under det stora trädet, äta frukt och inte bli alltför blöta.

Barnen utvecklar sin förmåga att kunna känna igen olika geometriska former genom att fortsätta arbeta i sina formhäften, barnen hjälper samt visar varandra hur man gör.

 Vi har i veckan tagit en längre promenad runt Säbygård och självklart stannat en stund på grillplatsen, barnen undersöker naturen på nära håll och övar grovmotoriken när de klättrar i träden. Grillplatsens stora yta passar perfekt när man har mycket spring i benen.

De blivande skolbarnen har tillsammans fått äta gott på restaurang, en tradition som alltid ses mycket framemot.

Med sand och vatten går det att skapa det mesta, det är full fart i sandlådan, vi bakar chokladbollar, gör soppor och grytor i kastrullerna som det blandas ner en massa ingredienser i.

Även i parken är sandlådan mycket populär. I trädet hittade barnen ringar som användes flitigt för att hänga och leka i.