Annikas BarnOmsorg 

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2022-12-02

 

 

 

 

 

 

Vi har denna vecka fått ställa ut alla våra vackra konstverk i biblioteket som barnen skapat när vi haft projekt rymden. Vår stora raket, små robotar, flygande tefat och jordklot pryder nu Jakobsbergs bibliotek och barnen är så nöjda över sitt arbete.

Denna vecka stod ”Bu och Bä” på schemat på bibliotekets minibio, en mycket omtyckt film och bok.

Barnen har under hela veckan agerat pepparkaksbagare, det är viktigt att se till att man kavlat ut pepparkaksdegen ordentligt och barnen är väldigt bra på att visa varandra tips och tricks. Det finns många roliga pepparkaksformar att använda sig utav och fantasin sprudlar. På förskolan har det jul pyntats med ljusslingor, julgranar, julgranskulor och nu övas de för fullt inför Lucia. Barnen sjunger Luciasångerna högt och fint varje morgon och är mycket förväntansfulla inför Luciatåget. Vi har även kommit i gång med julpyssel och barnen har börjat skapa sin egen gran med hjälp av ett vitt papper och grön färg som de gör handavtryck med som förvandlas till en vacker julgran.

I parken har snön lämnat efter sig av gegga och lera som går att baka en massa kakor och bakelser med. Vi har även besökt trollskogen där Arne alligator gömmer sig i vattenpölarna. I skogen fanns stora, häftiga pinnar som man kunde bygga mysiga kojor med som barnen lekte för fullt i, solen lyste på oss mellan träden och det blev som alltid ett lyckat och mysigt besök ute i naturen.

I läroteket har fokuset legat på att måla innanför linjerna och att lära sig siffror, alla har sin egen lärobok och lägger full koncentration på att slutföra varje sida ordentligt. Det är så kul att se när barnen lär sig nya saker och klarar att ta sig an nya utmaningar.

På gymnastiken lyssnade vi på vår bamse skiva och barnen är superduktiga på att lyssna på Bamses instruktioner samt lära sig av varandra. Efter ett bra pass med Bamse där vi gjort av med en massa energi så avslutade vi med ett yogapass med Brum som är ett bra sätt att varva ner och koppla av lite innan det är dags för att gå tillbaka till förskolan.