Annikas BarnOmsorg 

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2022-05-15

 

 

 

 

 

 

”Har du sätt min lilla hund, lilla hund, lilla hund. Han har tungan utom mun, tungan utom mun, morr, morr, morr, morr, voff, voff, voff, voff, voff…”

Denna vecka har vi varit på Bovieran och hälsat på Herman och Walter och tittat på fiskarna. Ute i parken har det bakats många sandkakor och tillverkats hem till sniglar och gråsuggor.

Vi åkte bussen till Kallhälls naturpark och hade en heldagsutflykt med matsäck och vi byggde en koja med stora pinnar.

Det var dags för våra rosenbönor och luktärter att planteras om till större krukor, barnen hjälpte gladligen till att fylla på med jord och vattna. Vi måste vara rädd om våra växter och vårda dem ömt. På vårt eget sjukhus har det varit full fart med att vårda patienter som hade brutna hjärnor, baciller i tårna, hjärtstopp och förlossning. Alla barn är med och tar hand om sina patienter på bästa sätt, svimmar man kan man få en vattendusch och då blir allt bra igen.

I köket har barnen hjälpt till att röra i grytorna, skära grönsaker och duka borden. Snäckorna har fått duscha och barnen hjälper gladeligen till. De sjunger för dem och klappar dem på huvudet. Alla dessa härliga blommor som börjar komma ute i skog, mark och trädgårdar vill vi skapa hemma på förskolan. Det har målats på papperstallrikar i härliga färger sedan klippt och klistrat blad runt dem. Nu sitter de på vår vägg som utsmyckning.

I veckan var vi på bio och tittade på ”Absolut barntillåtet” där vi fick följa med Ture och hans pappa på museum och där kunde vad som helst hända, stulna diamanter och försvunna föremål. På bamsegympan har vi tränat balansen på en balansplatta och gått balansgång. Vi hade uppvärmning tillsammans med bamse och hans vänner. Vi har haft en praoelev den här veckan som har varit väldigt uppskattad. Han har diabetes och barnen har undrat vad det är som har larmat och pipit hos honom. Ibland har han behövt göra av med energi och ibland har han behövt sätta sig ner och vila. Barnen har varit väldigt nyfikna och visat hänsyn.