Annikas BarnOmsorg 

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2021-06-18

 

 

 

I veckan har vi haft vattenlek för att svalka oss från den varma luften. Barnen har badat och samtidigt vattnat gräs och blommor. Barnen har räknat hur många sekunder de klarar av att sitta ner i det kyliga vattnet och utmanat varandra. En extra sekund, en sekund till. Under vattenleken upptäckte vi även en regnbåge. Detta skedde för att ljuset från solen lyste ner i ett glasbord och när ljus färdas genom andra genomskinliga material så bryts strålarna och regnbågens färger uppstår. Barnen turades om att placera sina fötter så regnbågens ljus hamnade på fötterna.

I parken har barnen gått på skräpkontroll och plockat upp skräp som hamnat i buskarna och gömts i gräset. För att naturen ska må bra måste vi ta hand om den och det gör vi bäst genom att hålla rent runtomkring oss.

I veckan har vi gjort en utflykt till Flygplansparken i Barkarbystaden. Vi hade med oss matsäck och spenderade förmiddagen där innan det blev dags att gå tillbaka och äta mellis i parken. På vägen tillbaka stannade vi vid kohagen och såg alla kossor och tjurar stå och beta i hagen.

I veckan har barnen skapat mycket med lera. Efter mycket arbete hade barnen skapat allt från pokemonfigurer till födelsedagstårtor och fruktfat. En del arbetade med mycket lera medan andra formade sina figurer med lite material. Oavsett tillvägagångssätt skapade barnen otroliga verk och hade ännu otroligare bakgrundshistorier som hörde till.