Annikas BarnOmsorg 

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2022-07-08

 

 

 

 

 

 

Terminens sista vecka är nu avklarad och det är nu dags för oss alla att få njuta av sommaren.

I början av veckan så bestämde vi oss för att tvätta och göra rent ALLT vårat lego, vi fyllde upp en stor balja med vatten och rengöringsmedel där vi sedan la in allt lego så barnen kunde röra runt och verkligen få det rent. Sedan spolade vi av allt med vattenslangen för att sen kunna placera det på en massa handdukar i solen så att det skulle få torka. Det var roligt att se barnen så intresserade och framför allt fokuserade på denna lilla uppgift som dem fick, vårt lego glänste verkligen efteråt och kommer vara fräscht inför höstens alla lekstunder.

På eftermiddagen när det började regna och åska så bestämde vi oss för att lägga ett 500 bitars pussel. Alla barnen var nyfikna och hjälptes åt för att lägga det svåra pusslet. Vi blev klara med det precis innan det var dags för mellanmål och man såg hur stolta och glada barnen var när vi klarade att lägga hela pusslet. Super mysig dag för oss alla.

Vattenlek var populärt bland barnen och det gjordes olika trolldrycker där dem färgade vattnet med vatten färger, det gjordes även ”lava smet”, doktor sprutor, milkshakes, hulken saft och en massa bus. Vi har även lagt en massa pärlplattor som barnen verkligen älskar att göra.

Vi har även varit i nibbleparken, där vi åkte rutschkana, lekte bland svamparna, gjorde hinderbanan som finns där, gungade gungbräda, klättrade in i dem små husen, lekte med ”duschen” och åkte linbana. Det är alltid lika kul att spendera tid i nibbleparken, det finns så otroligt många saker för barnen att leka med och hitta på där.

Vi avslutade veckan med film mys och pratade om vad vi alla skulle göra under sommaren, vi på ABO önskar er en trevlig sommar och vi ser fram emot att få träffa er alla i höst igen.