Annikas BarnOmsorg 

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2021-01-22

 

 

 

I veckan har vi haft fullt upp i verksamheten med skapande av olika slag! Barnen har presenterat sina idéer på saker att göra och har i målarrummet plockat fram material och på egen hand arbetat sig fram för att nå det önskvärda resultatet.

Barnen har gjort båtar och robotar där de målat och dekorerat med olika material.

Garn har fungerat som hår men även som band runt glasburkar och piprensare har fungerat som både armar och ben samt luciakronor. Vi har tagit vara på barnens idéer och försökt göra allt material så tillgängligt och tilltalande som möjligt för att de på egen hand ska kunna skapa och känna tilltro till sig själva och sin kreativitet.

Vid besök i parken har vi tagit med oss vattenfärg för att måla i snön. Detta blev en rolig aktivitet som bidrog med härliga färger i det annars lite halvgråa vädret. Barnen målade på snöbollar och isklumpar och märkte snabbt att de två olika underlagen reagerade olika på färgen. Snön sög åt sig färgen medan isen inte gjorde det.

En del barn har haft picknick i pulkabacken och ätit mellis ute. Vi har besökt skogarna runt Järvafältet och pratat om hur snö blir till, att det smälter och blir till vatten men sedan fryser till is om det blir för kallt. Kastar man snö i diket så höjs vattennivån då snön smälter. Vi har samtalat om vattnets kretslopp och hur det kan se ut för att vi ska kunna förstå den process som sker. Barnen har många idéer och tankar.

Den nya sången vi frekvent sjunger just nu i barngruppen är ”Du måste finnas” av Newkid, lyssna gärna hemma eller i bilen och sjung med! Sånger bidrar till såväl bredare vokabulär som ordförståelse! (Och en varm känsla i kroppen).