Annikas BarnOmsorg AB

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2020-03-28

 

 

I veckan har vi besökt Järvafältet och utforskat nya marker. En väg in i skogen ledde till en plats vi inte varit på innan. Stora gräsängar och höga stenar fick barnen att springa och klättra som aldrig förr! Vid skogsbrynen fick barnen syn på tussilago och blåsippor vilket vi konstaterade vad riktiga vårtecken!

I veckan har vi samlat ihop vår städpatrullsenergi, tagit på västarna och gått ut med uppdraget att göra rent i vår närmiljö! Vi har städat runt gatan, i skogen och i Janssons hage. Flera påsar fylldes med skräp som kastats i naturen.

Hållbar utveckling är ett viktigt ämne att lyfta och något vi arbetar med dagligen i verksamheten. Det vi gör för vår planet får vi tillbaka och det märks och syns i barnens engagemang och omtanke för vår planet.

I parken har vi hamrat och spikat och barnen har brukat olika klossar att hamra i. Med filen har de filat ner ojämnheter. Det är roligt att få skapa med olika material!

Klossarna i förrådet har plockats fram och barnen har gjort allt från hinderbanor till eldstäder. Fantasin har flödat och barnen har experimenterat fram olika saker att använda materialet till.

Det fina vädret har bjudit på mellanmål utomhus.