Annikas BarnOmsorg AB

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2020-01-18

 

 

I veckan har vi haft fullt upp med inskolningar där vi fokuserat på att få alla nya kompisar trygga och bekväma i barngruppen. Vi har därför börjat med att besöka de platser vi vanligen går till när vi är på utflykt. Vi gick på promenad runt Järvafältet och stannade till vid den stora kohagen. Där lekte vi samarbetslekar som kull och räknade hur lång tid det tog att springa vissa sträckor. Barngruppen fick lära sig en ny låt som vi testade ute i gräset. Den involverade att springa framåt, springa bakåt, hoppa högt och skaka på fötterna. Låten och rörelserna uppskattades och vi körde om och om igen tills vi behövde pausa för att vila lite.

En del av barngruppen har letat upp ”dansande pinnar” ute i skogsområdena i närheten för att ta med in och klistra upp på papper. Dansande pinnar är pinnar som ser ut som de har armar och ben. Det blev en rolig uppgift och pinnarna ser ut som riktiga figurer tyckte barnen.

Eftersom det varit en någorlunda torr vinter har vi påbörjat ett experiment på förskolan. De tomater som funnits kvar sen sommarens skörd och skurits i bitar för att få fram deras frön. Fröna har barnen sedan hjälpt till att plantera för att sedan se om de kommer börja gro och bli till nya tomater. För att något skall kunna gro behövs 3 saker: vatten, värme och koldioxid, även kallat fotosyntes. Detta testar vi på genom att vattna jorden, ha planteringen i en låda som representerar ett växthus och ståendes vid fönstret för att få solens strålar på sig. Kommer det fungera? Vi följer upp utvecklingen för experimentet vecka för vecka.

Under en utflykt till skogen hände något spännande. Barngruppen var på jakt efter saker att ta med till förskolan och råkade stöta på riktiga skatter! Detta blev riktigt spännande och alla skatter samlades ihop och togs därefter hand om av polisen. Polisen behövde se över om det är någon som saknar några av dessa skatter och ser då till att de lämnas tillbaka. När polisen hämtade allt hittegods stannade dem och hälsade på alla. Det är roligt och spännande och barnen blev imponerade av den stora bilen och att få prata med riktiga hjältar som våra poliser. På så sätt fick barngruppen leka riktiga poliser i veckan och hjälpa dem att söka efter borttappade saker.

Veckan avslutades med storstädning i vår park där vi alla hjälptes åt. Solen hjälpte oss att få extra energi.