Annikas BarnOmsorg 

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2023-03-24

 

 

 

 

 

 

Denna vecka startade vi med att plantera.

Vi har planterat: Basilika, 2 sorters persilja, gräslök, squash och ”blomsteräng”. Barnen tyckte att det var så kul att få hjälpa till att plantera och vi har faktiskt redan sett hur det börjat växa lite på ”blomsterängen”. Nu ser vi verkligen fram emot våren/sommaren.

Vi är nästan helt klara med Mattis Borgen och den blir riktigt häftig. Vi har gjort vildvittror med hjälp av glasspinnar, tyg, silkespapper och lim. Sedan har barnen fått göra rumpnissar med hjälp av trolldeg som dem nu har målat och sedan är det bara att sätta dit ögon och hår. Vi har även påbörjat att göra grå dvärgarna med hjälp av toarullar, bomull och målarfärg. Till ögon fick dem neongröna pärlor.

Vi har vart ute hela veckan och besökt många olika platser. Vi har varit i parken ett flertal gånger där barnen leker lika bra som vanligt. Dem lagade massa maträtter i geggamojan, gungade, körde bilar och åkte rutschkana. Vi promenader också till skogen där det inte var så lerigt och där satt barnen och ”fiskade” i den lilla bäcken som hade frusit. Sedan hittade dem återigen rumpnissarnas hus och lekte att dem var Ronja rövardotter. Sedan hittade dem en stor hög av pinnar som dem låtsades grilla korv och marshmallows över. Så roligt att se dem samspela och leka så fantasifullt tillsammans.

Biblioteket bjöd återigen in till massa högläsning utav nya böcker. Vi hittade nya bockarna Bruseböcker som barnen fullkomligt älskar så vi var snabba på att beställa hem dem till förskolan så att vi kan läsa dem även på förskolan. Vi avslutade med att leka lite med deras fina små handdockor, barnen tycker att det är så roligt. Det var som alltid en lärorik och mysig vistelse på biblioteket.

Veckans bamsegympa blev i stället en lite knepig hinderbana. Vi hade 6 olika stationer som barnen fick utöva. Den första var att dem skulle rulla en pilatesboll mellan koner fram och tillbaka utan att välta konerna. Sen hade vi en liten satsbräda som barnen skulle hoppa på för att landa på den stora mjuka madrassen. Vi hade också en station där barnen skulle ställa sig på händerna och göra ett skutt med rumpan upp mot taket. En favorit var stationen med rock ringar där barnen skulle hoppa jämfota igenom alla rock ringar. Dem fick även prova att ta sig igenom en liten tunnel av rock ringar, detta tyckte dem var väldigt tokigt men så roligt. Sist men inte minst skulle dem göra kullerbyttor på den långa madrassen.

Detta vart så populär och barnen var så duktiga på att ta instruktioner och utöva alla olika stationer. Det var ett gäng väldigt trötta barn när vi var på väg hem till förskolan igen.

Några av barnen har fått måla med munnen, dem fick verkligen öva på finmotoriken men vi kan säga att slutresultaten blev riktigt tjusiga. Barnen tyckte att detta var så roligt och det var mycket skratt (och kladd) medans dem målade.

Vi avslutade veckan med att fira våffeldagen, vi alla njöt till fullo.