Annikas BarnOmsorg 

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2023-12-01

 

 

 

 

 

 

Veckan startar med en massa lek ute i snön! Barnen var uppspelta och glada över hur mycket snö som kommit under helgen. Vi gör snöbollar, drar varandra på madrasser, skottar och bygger med snön. När det snöar som mest så passar vi på att ta det lugnt inomhus. Det är mysigt att sätta sig ner med ett pussel eller spel och se hur snön faller genom fönsterrutan. Det är också extra mysigt att lyssna på högläsning med våra favoritböcker.

På samlingen har vi börjat öva på sånger inför Lucia, det är kul att se hur barnen lyser upp när vi tar fram korten med de olika sångerna på. I vår adventskalender finns 24 olika pixiböcker, barnen var mycket exalterade över att få dra en namnlapp och öppna en lucka. Efter samlingen så är det tradition att få se på julkalendern och den fick en stor tumme upp av samtliga barn!

Julstämningen och doften av pepparkakor sprider sig på förskolan. Barnen har under veckan bakat pepparkakor i mängder inför julfesten. Bakningen är verkligen en mysig aktivitet som vi gärna sitter med en längre stund, vi gör degen, kavlar, väljer formar och skjutsar in i ugnen.

”The snowman” är också en tradition som vi har varje vinter inför jul. Kortfilmen saknar ord och berättas istället genom bilder, händelser och musik. När vi tittat klart på filmen så skapar vi vår egna snowman med hjälp av silkespapper eller vitt utklippt papper. Bredvid vår snowman så skriver vi en text, texten innehåller en kort beskrivning om vart barnen själva skulle vilja åka med snowman. Vi får höra en hel del olika och roliga historier som barnens fantasi fått bestämma.

På biblioteket så kikade vi på konstutställningen en stund, det fanns mycket spännande att se och vi gick många varv, vi tyckte att vi hittade något nytt hela tiden, sedan läste vi böcker, bland annat en av våra favoriter ”Max och Maja”.

Denna vecka var det tyvärr sista gången på Bamsegympan för den här terminen. Vi var i en annan sal än vart vi egentligen brukar och det passade perfekt som avslutning. Vi värmde upp kroppen med olika rörelser, vi går tomtesteg, går på tå, kryper, springer och dansar. I salen fanns det tre olika balansgångar i olika höjd. Barnen kände sig extra modiga och stolta när de vågade ta sig upp på den högsta.

Veckan avslutas med lek i snön och en massa skoj inomhus!