Barnens favoriter :)
Tacosgratäng
225° ca 20 min
Köttfärs
Tacokryddor
Grön paprika
Gul paprika
Majs
Passerade tomater
- Bryn köttfärs med tacokrydda häll i kastrull
- Hacka paprika fint blanda i köttfärsen
- Häll i majs och tomater i köttfärsen
- Låt koka upp
- Häll röran i en ugnsäker form
- Strö över den hackade purjolöken
- Blanda ihop philadelfiaosten, cream frechen och vitlöken
- Bre över smeten över purjolöken och avsluta med riven ost
Överlager
Cream Frech
Philadelfiaost
Vitlök
Hackad purjolök
Riven ost
Hannas gryta
Strimmlad kycklingfile eller fläskfile
Bacon
Rödlök
Finhackad röd paprika
Cream frech Chillismak
- Stek kyckling/kött och bacon
- Blanda i resten i en gryta
- servera med pasta
Kalops
Högrev
Gula lökar
Morötter
Vetemjöl
Vatten
Salt
Svartvinbärsgele
Kalvfond
- Skär köttet i småbitar och bryn
- Hacka lök och morötter
- Blanda kött, lök, morötter i kastrull
- Häll över vatten och vetemjöl
- Koka ihop
- Krydda
- Tillsätt svartvinbärsgele, kalvfond
- Småputtra i 1,5-2 timmar
- Späd med mer vatten om det behövs
Vårt Soppbröd
Ugnen på 200Gr
50g jäst
6dl mjölk "rumstempererat"
1ägg
2msk ljus sirap
2tsk salt
8dl rågsikt
50gr smör " rumstempererat"
5-6dl vetemjöl
- Smula ner jästen i en skål eller bunke.Tillsätt mjölken, rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt ägg, sirap,salt och rågsikt. Klicka i smöret och tillsätt sist vetemjölet lite i efterhand.
- Arbeta degen väl och låt sedan jäsa under duk, ca 1 timme.
- Dela degen i små bitar och platta ut degen mellan händerna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Jäsa i ca 30 min
- Pensla med vatten och strö över vallmofrö
Ängasoppa
Ca 4 port
Sommargrönsaker 500 gr
Vetemjöl 2 msk
Vatten 5 dl
Mjölk 5 dl
Grönsaksbuljong 2 tärningar
Hackad persilja 2 dl
Grädde 1/2 dl
- Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull
- tillsätt mjölken och smula i buljongtärningarna. Låt allt koka upp.
- Lägg i grönsakerna och låt dem koka i ca 5 min. Rör i persilja och grädde.