Annikas BarnOmsorg 

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

 Barnens favoriter :)

Tacosgratäng

225° ca 20 min

Köttfärs                                                                   

Tacokryddor

Grön paprika

Gul paprika

Majs

Passerade tomater

  • Bryn köttfärs med tacokrydda häll i kastrull
  • Hacka paprika fint blanda i köttfärsen
  • Häll i majs och tomater i köttfärsen
  • Låt koka upp
  • Häll röran i en ugnsäker form
  • Strö över den hackade purjolöken
  • Blanda ihop philadelfiaosten, cream frechen och vitlöken
  • Bre över smeten över purjolöken och avsluta med riven ost

 

Överlager

Cream Frech

Philadelfiaost

Vitlök

Hackad purjolök

Riven ost

 

Hannas gryta 

Strimmlad kycklingfile eller fläskfile

Bacon

Rödlök

Finhackad röd paprika

Cream frech Chillismak

  • Stek kyckling/kött och bacon
  • Blanda i resten i en gryta 
  • servera med pasta

 

 

Kalops

Högrev

Gula lökar

Morötter

Vetemjöl

Vatten

Salt

Svartvinbärsgele

Kalvfond

  • Skär köttet i småbitar och bryn
  • Hacka lök och morötter
  • Blanda kött, lök, morötter i kastrull
  • Häll över vatten och vetemjöl
  • Koka ihop
  • Krydda
  • Tillsätt svartvinbärsgele, kalvfond
  • Småputtra i 1,5-2 timmar
  • Späd med mer vatten om det behövs

 

 

Vårt Soppbröd

Ugnen på 200Gr

50g jäst

6dl mjölk "rumstempererat"

1ägg 

2msk ljus sirap

2tsk salt

8dl rågsikt

50gr smör " rumstempererat"

5-6dl vetemjöl

  • Smula ner jästen i en skål eller bunke.Tillsätt mjölken, rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt ägg, sirap,salt och rågsikt. Klicka i smöret och tillsätt sist vetemjölet lite i efterhand. 
  • Arbeta degen väl och låt sedan jäsa under duk, ca 1 timme.
  • Dela degen i små bitar och platta ut degen mellan händerna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Jäsa i ca 30 min
  • Pensla med vatten och strö över vallmofrö

 

 

Ängasoppa

Ca 4 port

Sommargrönsaker 500 gr

Vetemjöl 2 msk

Vatten 5 dl

Mjölk 5 dl

Grönsaksbuljong 2 tärningar

Hackad persilja 2 dl

Grädde 1/2 dl

  • Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull
  • tillsätt mjölken och smula i buljongtärningarna. Låt allt koka upp.
  • Lägg i grönsakerna och låt dem koka i ca 5 min. Rör i persilja och grädde.